Mamma, vi skal vel ikke spise det der?

-Jo visst vennen min. De er faktisk både sunne og gode! 

Brennesle er noe av det første som livskraftig og optimistisk skyter skudd i vårsola. Tradisjonelt har nesle vært en nødvendig kilde til vitaminer og mineraler, og på grunn av det høye innholdet av vitamin C kunne brennesle i eldre tider forhindre skjørbuk om våren. Visste du forresten at brennesle har nesten like høyt nivå av antioksidanter som blåbær?

For bondinen på Breie gir det mening å utnytte denne smakfulle ressursen, og du vil få smake ulike varianter under sommerkafeen.

 

Hvis du ikke klarer å vente så lenge kan du jo prøve denne oppskriften på neslesuppe:

 

3 l nesleskudd

1 l kraft eller buljong

1 ss smør (og da mener jeg smør!)
2 hvitløksfedd
2 dl kremfløte
salt og pepper

Skyll neslene godt i kaldt vann og la vannet renne av (husk at de fortsatt brenner!). Stek hvitløken i smøret og hell over kraften. Ha i neslene og kok i 10 minutter. Kjør så suppen jevn med stavmikser og ha i fløten. Kok videre i noen minutter og smak til med salt og pepper.

 

Serveres med strimlet spekeskinke og godt brød. 

 

 

Please reload

Aktuelle innlegg

Hva kan egentlig mask brukes til?

1/6
Please reload

Nyeste innlegg

Please reload