Bruk og gjenbruk

Det er tradisjon for å bruke igjen på Breie! I gammelbygningen er det brukt dører og listverk fra et eldre hus, på låven er gulvet laget av takbord og i den gamle siloen bruker vi til flisfyringsanlegg. Så når vi skulle pusse opp kjøkkenet i gulbygningen var det naturlig å begynne med å lete på låven, loftet og på nettet. Heldigvis har jeg evnen til å se hvordan et møbel vil bli etter en omgang med skurefille og malerkost!

 

 

For meg handler gjenbruk om å sette så svake økologiske fotavtrykk som mulig. Om å ta vare på fremfor å kaste og ikke redusere fremtidige generasjoners muligheter. 

 

Mormors gamle kjøkkenbenk fant vi på låven og den skal brukes som disk i kafeen. Vi har bygget en litt høyere sokkel til den og kledd baksiden med panel. Panelen er kanskje fra det gamle spiskammerset - og vi fant den på låven. Den har dessuten fått en omgang med inoljemaling i en nydelig farge.

 

Er det ikke fint når etikk og estetikk blir to sider av samme sak?

 

 

Please reload

Aktuelle innlegg

Hva kan egentlig mask brukes til?

1/6
Please reload

Nyeste innlegg

Please reload