• Inger Toril Holte Breien

En lys idé!

Talg fra storfe er en fantastisk ressurs som har blitt brukt til å lage både såpe og lys opp gjennom tiden. Bondinen ønsker å utnytte denne ressursen og har begynt å lage ekte talglys med herlig duft og god stemning. Jeg er opptatt av at lysene ikke skal lukte for mye og tilsetter kun noen få dråper duftolje av god kvalitet.

Lysene er laget på tradisjonell måte av talg fra storfe fra Valdres. Talgen er renset og lysene soter ikke slik mange kanskje forbinder med tradisjonelle talglys. På sikt ønsker jeg også å tilby lys med talg fra våre egne, økologiske dyr av rasen Dølafe. De har kost seg ute på beite her på Breie om sommeren og om vinteren spiser de bare gress fra gården og litt økologisk gulrot som er sortert ut fordi den er for rar til å selges i butikk. Ved å kjøpe talglys fra Breie bidrar du til at hele dyret blir brukt på en god måte når vi først slakter dem. I tillegg er det hyggelig å kose seg med lys laget av rene råvarer fra dyr som har hatt et godt liv.

Breidr - ekte talglys fra Valdres

Lysene kommer for salg i løpet av 2018. Opplysninger om hvor du kan få kjøpt dem kommer så snart det er klart.

37 views0 comments

Recent Posts

See All