• Inger Toril Holte Breien

De beste ønsker for julen og det nye året!

Midt på den mørkeste og kaldeste tiden av året er det hyggelig å ha en høytid med lys og varme å se fram til. Jeg tenker ofte på dem som i tidligere tider bodde i enkle bygninger som kun ble oppvarmet med ved og opplyst med talglys. Alt familien trengte i løpet av vinteren måtte være laget på forhånd og lagret på en god måte. De måtte være forsiktige så de ikke gikk tom for det ene eller det andre før forrådene kunne fylles opp på nytt. Tenk så fint å feire at året begynte å gå mot lysere og varmere tider med å samles rundt tente lys, varme fra ovnen og mat på bordet.

I Norge i dag overflommes vi av elektrisk lys, vi kaster en tredjedel av maten vi kjøper og den kalde, fine tida blir varmere og varmere. Jeg ønsker å minne om de som trenger et lyspunkt å se fram i mot i en ellers mørk og kald hverdag, og oppfordrer alle som har mulighet til å støtte organisasjoner som bidrar til å skape en varmere hverdag for andre.

Med ønske om ei riktig god jul!

16 views0 comments

Recent Posts

See All