• Inger Toril Holte Breien

Hva kan egentlig mask brukes til?

Etter at vi har brygget øl på Breie blir det store mengder mask (mesket malt) til overs. Jeg er jo opplært til å ikke kaste mat, og har lenge hatt lyst til å bruke til noe fornuftig. Dessverre har det som oftest bare havnet i komposten. Men hva kan egentlig masken brukes til annet enn kompost og dyrefôr?

Jeg har eksprimentert litt med oppskrifter på brød, knekkebrød og granola, og prøvd å erstatte noe grovt mel med mask. I første forsøk bakte jeg brød, men jeg var litt vel ivrig og erstattet for mye... Det ble fantastisk godt på smak, men veldig tungt og litt klissete. Knekkebrød og granola var neste eksperiment og begge deler smakte veldig godt med mask i oppskriften. I granolaen brukte jeg selvfølgelig honning fra egne bier. Blir jeg skikkelig fornøyd står det kanskje på menyen i gårdskafeen etterhvert.

Å meske seg betyr som du sikkert vet å fråtse eller storkose seg med noe du har mer enn nok av. Uttrykket stammer fra ølbryggingen og betydde opprinnelig "å gjøre søt".

295 views0 comments

Recent Posts

See All