• Inger Toril Holte Breien

Blanding og bruk av linoljemaling

Blande maling? Er det noen vits i det, lurer du kanskje.

Kurs i blanding og bruk av linoljemaling

Linoljemaling er førstevalget både ute og inne for bondinen på Breie. Det burde det være for alle som er opptatt av å beskytte huset sitt på en miljøvennlig måte. Malingen inneholder ikke løsemidler og hovedingrediensen er rå linolje. Linoljen trenger godt inn i treverket og beskytter det på en svært god måte. I tillegg er malinga diffusjonsåpen, det vil si at den puster, slik at fuktighet slipper ut.

Når du blander malinga selv får du vite akkurat hva den inneholder, og du kan blande presis den fargen du vil ha. Du får prøve å bruke linoljemalingen på ulike flater på bygningene på Breie. Kursholder er malermester Knut Øystein Bakken. Han har mange års erfaring med tradisjonelle malingstyper, og har holdt flere kurs ved Valdres Folkemuseum.

Kurset koster kr 950,-, og inkludert i prisen er undervisning, servering av lunsj og kaffemat, samt 1 liter linoljemaling i ønsket kulør. Ønsker du å blande mer maling til eget bruk koster dette 200 kr pr liter. I tillegg får du treffe mange andre hyggelige folk som også er opptatt av miljø, tradisjoner og bygningsvern! Påmelding innen 13. mai ved å følge denne lenken eller på telefon 976 40 057.

KURSET ER FULLT! Vi setter opp flere kurs hvis det er ønske om det. Meld din interesse ved å sende en beskjed via meldingsskjemaet eller på telefon 97640057.

168 views0 comments

Recent Posts

See All