• Inger Toril Holte Breien

Vintertur til Breiesleiren

Tre små, enkle tømmerhytter på en bergknaus over Bergatjedne. Det er virkelig en minnerik opplevelse å se dette stedet om vinteren! Her overvintret 25 mann vinteren 1944-45 og du vil få et sterkt inntrykk av hvordan livet i leiren måtte vært på denne tiden av året.

Dette er en tur for deg som liker å kjenne hjertet banke! For å komme hit kan du gå på truger eller fjellski fra Breie og følge Den Bergenske Kongeveg til Engen. Derfra følger du skiløypa videre mot Samelstad før trugestien tar av til høyre litt før det høyeste punktet på vegen og følger en gammel tømmervei opp mot leiren. Det er også en geocache der som er tilgjengelig vinterstid, og du kan lese mer om historien og leiren hvis du følger lenken.

Går du turen når gårdskafeen er åpen kan du få pulsen ned igjen i en av sofagruppene våre:-)

God tur!

19 views0 comments

Recent Posts

See All