• Inger Toril Holte Breien

Fargevalgets kval

Bondinen har blitt oppfordret til å skrive noe om valg en må gjøre i forbindelse med oppussing og istadsetting av gamle hus. Kjøkkenet i gulbygningen skal pusses opp og et av valgene vi har stått ovenfor i det siste er fargetone til veggene. Bondinen bruker egenblandet linoljemaling og det å finne riktig kulør og metning en utrolig spennnende del av prosessen.

Kjøkkengenveggene har to lag med maling fra før, og begge er i en lakserosa tone - som ikke akkurat er bondinens favorittfarge... Det første laget har noe mindre rødt i seg, var litt lysere og mer gul enn det siste. Ingene av strøkenen er veldig gamle og det er ingen restriksjoner som sier at vi må bruke en av de opprinnelige fargene. Likevel ønsker vi å bevare mest mulig av det opprinnelige uttrykket i bygningen.

Valget falt til slutt på en farge som er ganske lik det første malingsstrøket - favorittfargene får heller brukes i store mengder på andre elemneter i rommet. Men litt frihet har bondinen likevel tatt seg, og fargen er derfor noe lysere og har litt mer svart i seg på bekostning av gult og rødt. Den nye fargen er til høyre på bildet. Det er også laget en fargetrapp slik at det er mulig å se de ulike fargelagene framover også.

Og resultatet ble veldig bra synes vi! Kanskje favorittfargepaletten må oppdateres?

0 views0 comments

Recent Posts

See All